Prajitura cu tarate
PrinteazaO prajitura cu tarate de grau, zahar, ulei, praf de copt, faina, nuci si stafide.
Ingrediente:
- 3 căni (de ceai) cu tărâţe de grâu
- 300 g zahăr
- 2 căni apă
- 10 linguri ulei
- 1 linguriţă praf de copt stins cu 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 cană făină
- 1 cană nuci amestecate cu stafide
Mod de preparare:
Caramelizezi 100 g zahăr, adaugi şi restul zahărului cristale, torni apa şi laşi să dea în clocot până ce obţii un sirop pe care îl laşi să se răcească. Adaugi apoi uleiul, praful de copt stins, tărâţele şi făina.
Amesteci bine compoziţia, o torni într-o tavă unsă cu margarină, presari nucile şi stafidele şi o dai la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute. O tai după ce s-a răcorit.
Pofta buna!