Friptura de porc cu spanac
PrinteazaFriptura de porc cu spanac din: muschiulet de porc, spanac, rozmarin, fenicul, ulei.
- 4 fire de rozmarin, tocat
- 500 g muşchiuleţ de porc
- 200 g broccoli
- 200 g spanac fraged, spălat
- 1 lingură seminţe de fenicul
- 2 linguri ulei de măsline
- coaja răzuită de la 1 portocală
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.
Incinge un vas neaderent pe foc şi prăjeşte 2 minute seminţele de fenicul, până când se rumensc. Zdrobeşte-le şi combină-le cu 1 lingură ulei de măsline, rozmarin, coaja de portocală şi piper negru proaspăt măcinat.
Intr-un alt vas pe foc încinge uleiul rămas şi prăjeşte muşchiuleţul uniform, întorcând frecvent; aşază-l în tava de copt. Toarnă deasupra marinata şi unge uniform. Dă la cuptor 20-25 minute.
Fierbe broccoli în apă clocotită cu sare, până când se pătrunde. Combină cu spanacul. Lasă friptura să stea 5 minute înainte de a tăia felii. Serveşte cu cartofi ţărăneşti.
Pofta buna!