Supa cu tartine
PrinteazaSupa cu tartine din: unt, ulei, ceapa, usturoi, faina, cidru, cimbru, svaiter, bagheta.
- 50 g unt nesârat
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 cepe mari
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- 1 lingură făină
- 1 litru supă limpede de vită sau de pui
- 600 ml cidru alb sec
- 1 foaie de dafin
- 2 crenguţe de cimbru
- 1 baghetă, feliată
- 200 g şvaiţer, răzuit
Mod de preparare:
Topeşte untul cu uleiul, adaugă ceapa şi prăjeşte la foc mic 15 minute. Adaugă usturoiul şi făina şi ţine pe foc amestecând continuu 1 minut. Stinge cu supa, cidrul şi adaugă foaia de dafin şi cimbrul; potriveşte gustul de sare şi piper şi adu la punctul de fierbere.
Micşorează flacăra şi lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute. Lasă să stea deoparte 30 minute. Prăjeşte feliile de baghetă.
Porţionează supa în boluri, aşază pâine deasupra şi presară şvaiţerul. Dă la grill până cănd se topeşte. Sau presară feliile de baghetă cu şvaiţer, dă-le la grill şi aşază-le deasupra supei fierbinţi.
Pofta buna!