Supa cu tartine

Printeaza

Supa cu tartine din: unt, ulei, ceapa, usturoi, faina, cidru, cimbru, svaiter, bagheta.

Ingrediente:Supa cu tartine

  • 50 g unt nesârat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 cepe mari
  • 2 căţei de usturoi, zdrobit
  • 1 lingură făină
  • 1 litru supă limpede de vită sau de pui
  • 600 ml cidru alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • 2 crenguţe de cimbru
  • 1 baghetă, feliată
  • 200 g şvaiţer, răzuit

 

Mod de preparare:

Topeşte  untul cu uleiul, adaugă ceapa şi prăjeşte la foc mic 15 minute. Adaugă usturoiul şi făina şi ţine pe foc amestecând continuu 1 minut. Stinge cu supa, cidrul şi adaugă foaia de dafin şi cimbrul; potriveşte gustul de sare şi piper şi adu la punctul de fierbere.

Micşorează flacăra şi lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute. Lasă să stea deoparte 30 minute. Prăjeşte feliile de baghetă.

Porţionează supa în boluri, aşază pâine deasupra şi presară şvaiţerul. Dă la grill până cănd se topeşte. Sau presară feliile de baghetă cu şvaiţer, dă-le la grill şi aşază-le deasupra supei fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.