Prajitura glazurata cu cacao

Printeaza

Prajitura glazurata cu cacao din: oua, unt, cacao, faina, ciocolata, cafea, zahar, praf de copt.

Ingrediente:Prajitura glazurata cu cacao

  • 4 ouă
  • 200 g unt
  • 50 g cacao
  • 150 g făină
  • 150 g ciocolată neagră
  • 1 păstaie vanilie
  • 30 ml cafea tare
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru decor:

  • 300 g zahăr pudră
  • apă
  • 2 linguri zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Mixezi untul moale cu zahărul, seminţele scoase din păstaia de vanilie, apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Torni cafeaua. Adaugi făina cernută, pudra de cacao şi praful de copt. La final, pui ciocolata rasă. Amesteci bine până obţii o compoziţie omogenă.

Torni aluatul într-o tavă tapetată. Coci prăjitura 50-60 minute, la 180 °C.

Pentru decor, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie. Adaugi apă puţin câte puţin, amestecând cu un tel. Trebuie să obţii o compoziţie densă şi cremoasă, care să nu curgă.

Când prăjitura s-a răcit, o decorezi cu glazura de zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.