Prajitura glazurata cu cacao
PrinteazaPrajitura glazurata cu cacao din: oua, unt, cacao, faina, ciocolata, cafea, zahar, praf de copt.
- 4 ouă
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 150 g făină
- 150 g ciocolată neagră
- 1 păstaie vanilie
- 30 ml cafea tare
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru decor:
- 300 g zahăr pudră
- apă
- 2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Mixezi untul moale cu zahărul, seminţele scoase din păstaia de vanilie, apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Torni cafeaua. Adaugi făina cernută, pudra de cacao şi praful de copt. La final, pui ciocolata rasă. Amesteci bine până obţii o compoziţie omogenă.
Torni aluatul într-o tavă tapetată. Coci prăjitura 50-60 minute, la 180 °C.
Pentru decor, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie. Adaugi apă puţin câte puţin, amestecând cu un tel. Trebuie să obţii o compoziţie densă şi cremoasă, care să nu curgă.
Când prăjitura s-a răcit, o decorezi cu glazura de zahăr.
Pofta buna!