Ciuperci umplute in vin
PrinteazaCiuperci umplute in vin din: ciuperci, ardei, dovlecel, morcov, ceapa, sunca, cimbru, ulei, vin, sare, piper.
- 8 ciuperci
- un dovlecel
- un morcov
- o ceapă
- un ardei gras
- 150 g şuncă
- cimbru
- 3 linguri ulei
- 100 ml vin alb
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa, dovlecelul şi ardeiul, toate tăiate mărunt, împreună cu morcovul ras se pun la călit în două linguri de ulei. Picioruşele ciupercilor se taie mărunt şi se adaugă peste legume. Se lasă 10 minute, se trage vasul de pe foc şi se adaugă şunca tăiată mărunt.
Se potriveşte gustul de sare, piper, cimbru, se adaugă pătrunjelul tocat şi se umplu pălăriile. Se aşază ciupercile într-un vas de cuptor, se stropesc cu uleiul rămas, se adaugă şi vinul şi se lasă 20 de minute la cuptor.
Pofta buna!