Ciuperci umplute in vin

Printeaza

Ciuperci umplute in vin din: ciuperci, ardei, dovlecel, morcov, ceapa, sunca, cimbru, ulei, vin, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci umplute in vin

  • 8 ciuperci
  • un dovlecel
  • un morcov
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • 150 g şuncă
  • cimbru
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa, dovlecelul şi ardeiul, toate tăiate mărunt, împreună cu morcovul ras se pun la călit în două linguri de ulei. Picioruşele ciupercilor se taie mărunt şi se adaugă peste legume. Se lasă 10 minute, se trage vasul de pe foc şi se adaugă şunca tăiată mărunt.

Se potriveşte gustul de sare, piper, cimbru, se adaugă pătrunjelul tocat şi se umplu pălăriile. Se aşază ciupercile într-un vas de cuptor, se stropesc cu uleiul rămas, se adaugă şi vinul şi se lasă 20 de minute la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.