burta de vita, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, ulei, supa de pui, faina, boia de ardei, smantana, zeama de lamaie, patrunjel. Ciorba de burtă este un preparat tradițional din bucătăria românească, iar această rețetă adaugă o notă de eleganță cu ingredientele și aromele sale. De-a lungul […]
Ciuperci umplute in vin
PrinteazaCiuperci umplute in vin din: ciuperci, ardei, dovlecel, morcov, ceapa, sunca, cimbru, ulei, vin, sare, piper.
Ingrediente:
- 8 ciuperci
- un dovlecel
- un morcov
- o ceapă
- un ardei gras
- 150 g şuncă
- cimbru
- 3 linguri ulei
- 100 ml vin alb
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciuperci umplute in vin: Ceapa, dovlecelul şi ardeiul, toate tăiate mărunt, împreună cu morcovul ras se pun la călit în două linguri de ulei.
Picioruşele ciupercilor se taie mărunt şi se adaugă peste legume.
lasă 10 minute, se trage vasul de pe foc şi se adaugă şunca tăiată mărunt.
potriveşte gustul de sare, piper, cimbru, se adaugă pătrunjelul tocat şi se umplu pălăriile.
aşază ciupercile într-un vas de cuptor, se stropesc cu uleiul rămas, se adaugă şi vinul şi se lasă 20 de minute la cuptor.
Pofta buna!
rosii, ceapa, usturoi, otet de cidru de mere, zahar brun, sare, piper negru, cuisoare, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 2 kg roșii coapte și zemoase 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 1/2 cană oțet de cidru de mere 1/2 cană zahăr brun 1 lingură sare 1/2 […]