Miel cu naut
PrinteazaMiel cu naut din: cotlete de miel, vanata, ardei, ghimbir, naut, ulei, ceapa, scortisoara, rosii, bulion.
- 250 g cotlete de miel, tăiate cuburi
- 1 vânătă, tăiată cuburi
- 1 ardei gras roşu, tăiat felii groase
- 1 lingură pastă picantă harissa
- 2,5 cm ghimbir, tocat
- 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 baton de scorţişoară
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă roşie, tăiată sferturi
- 4 căţei de usturoi, zdrobit
- 400 g conservă năut, scursă de lichid
- 400 g conservă de roşii în suc
- 600 ml supă limpede de legume
- 1 lingură bulion
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Incinge uleiul şi prăjeşte carnea până când se rumeneşte şi apoi lasă deoparte. Adaugă vănâta în vas şi prăjeşte 5 minute. Adaugă ardeiul şi ceapa şi continuă să prăjeşti 5 minute.
Adaugă ghimbirul, harissa şi usturoiul şi prăjeşte 2 minute.
Pune din nou carnea în vas şi ingredientele rămase – fără pătrunjel. Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă la foc mic înăbuşit 20 minute; adaugă apă, dacă scade prea mult. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Presară pătrunjelul şi serveşte cu cuşcuş fierbinte.
Pofta buna!