Miel cu naut

Printeaza

Miel cu naut din: cotlete de miel, vanata, ardei, ghimbir, naut, ulei, ceapa, scortisoara, rosii, bulion.

Ingrediente:Miel cu naut

  • 250 g cotlete de miel, tăiate cuburi
  • 1 vânătă, tăiată cuburi
  • 1 ardei gras roşu, tăiat felii groase
  • 1 lingură pastă picantă harissa
  • 2,5 cm ghimbir, tocat
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie, tăiată sferturi
  • 4 căţei de usturoi, zdrobit
  • 400 g conservă năut, scursă de lichid
  • 400 g conservă de roşii în suc
  • 600 ml supă limpede de legume
  • 1 lingură bulion
  • 1 linguriţă zahăr

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul şi prăjeşte carnea până când se rumeneşte şi apoi lasă deoparte. Adaugă vănâta în vas şi prăjeşte 5 minute. Adaugă ardeiul şi ceapa şi continuă să prăjeşti 5 minute.

Adaugă ghimbirul, harissa şi usturoiul şi prăjeşte 2 minute.

Pune din nou carnea în vas şi ingredientele rămase – fără pătrunjel. Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă la foc mic înăbuşit 20 minute; adaugă apă, dacă scade prea mult. Potriveşte gustul de sare şi piper.

Presară pătrunjelul şi serveşte cu cuşcuş fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.