Iepure cu sos picant
PrinteazaIepure cu sos picant din: iepure, unt, dafin, smantana, faina, lamaie, mustar, sare, piper.
- pulpe si spinare de iepure
- 150 g unt
- 1 foaie de dafin
- piper
- 1-2 boabe de ienibahar
- 2 linguri făină
- 400 g smântână
- zeama de la 1 lămâie
- muştar
- 1 lingură de zahăr brun ars
Mod de preparare:
Se împănează pulpele dinapoi şi spinarea unui iepure cu feliuţe de slănină şi se sărează. Se pune într-un vas şi se opăreşte cu 150 g unt topit. Se adaugă 1 foaie de dafin, piper, 1-2 boabe de ienibahar şi se frige înăbuşit, la foc potrivit, 45-60 minute.
La nevoie se mai picură din când în când puţină apă.
Pentru sos, se desfac 2 linguri făină cu 400 g smântână, se adaugă sosul de la friptură strecurat, zeama de la 1 lămâie, muştar. Se adaugă 1 lingură de zahăr brun ars şi stins cu puţină apă.
Se serveşte cald.
Pofta buna!