Sepie umpluta cu orez
PrinteazaSepie umpluta cu orez din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg sepie
- 150 gr orez
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 ouă
- 100 ml ulei de măsline
- 100 ml vin alb
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm sepia, capul şi picioarele le tăiem bucăţele.
Incălzim vasul pentru frigere. Fierbem înăbuşit bucăţelele tăiate de sepie cu ceapa şi usturoiul, micşorăm focul, adăugăm orezul peste care turnăm apa şi vinul şi fierbem la foc înăbuşit 20 minute.
Amestecăm după aceea ouăle şi pătrunjelul. Cu această pastă umplem sepia, o închidem la gură cu o scobitoare, o punem în tigaie şi o punem în cuptor. Punem peste ea în timpul coacerii ulei de măsline.
Când este gata, o presarăm cu pătrunjel şi usturoi.
Poftă bună!