Sepie umpluta cu orez

Printeaza

Sepie umpluta cu orez din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Sepie umpluta cu orez

  • 1 kg sepie
  • 150 gr orez
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 ml vin alb
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţăm sepia, capul şi picioarele le tăiem bucăţele.

Incălzim vasul pentru frigere. Fierbem înăbuşit bucăţelele tăia­te de sepie cu ceapa şi usturoiul, mi­cşorăm focul, adăugăm orezul peste care turnăm apa şi vinul şi fierbem la foc înăbuşit 20 minute.

Amestecăm după aceea ouăle şi pătrunjelul. Cu această pastă umplem sepia, o în­chidem la gură cu o scobitoare, o punem în tigaie şi o punem în cuptor. Punem peste ea în timpul coacerii ulei de măsline.

Când este gata, o presarăm cu pătrunjel şi ustu­roi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.