Papara cu carne
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de papara cu carne, paine, lapte, ceapa, oua, unt, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 pâine de 1/2 kg
- 1/2 l lapte
- 350 g carne de porc
- 3-4 cepe
- 3 ouă
- 150 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai pâinea felii pe care le înmoi în lapte amestecat cu ouăle bătute. Cureţi şi toci ceapa pe care o căleşti în unt, adaugi carnea tocată, le căleşti împreună circa 30 de minute. In acest timp, adaugi şi puţină câtă puţină apă de mai multe ori şi, la final, potriveşti de sare şi piper.
Ungi cu unt orice vas care merge la cuptor, aşezi un rand de felii de pâine înmuiate în ouă cu lapte, apoi carne tocată şi continui astfel încât ultimul rând să fie de pâine.
Torni laptele care ţi-a rămas, pui deasupra şi bucăţi de unt şi dai la cuptor pentru 45-60 de minute, în funcţie de cuptor. E bună caldă şi, eventual, cu salată de roşii.
Pofta buna!