Reteta zilei: Legume cu tapioca

Printeaza

Legume cu tapioca din: legume mexicane, conopida, faina de tapioca, unt, usturoi, patrunjel, sare, vegeta si piper alb.

Ingrediente:

  • 400 gr legume mexicane
  • 200 gr conopidă
  • 100 gr faină de tapioca
  • 50 gr unt
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 fire de pătrunjel
  • 10 gr sare
  • 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)
  • 2 gr piper alb

 

Mod de preparare:

Usturoiul se zdrobeş­te foarte puţin, se rumeneş­te într-o tigaie fără grăsi­me, apoi se adaugă untul.

Legume_cu_tapioca_02

Când untul s-a topit, se pun legumele mexicane, se amestecă pentru a se îm­brăca în grăsime, iar apoi se adaugă bucheţele din conopida fiartă anterior.

Legume_cu_tapioca_03

Intr-un vas se cloco­tesc 300 ml de apă, apoi se adaugă treptat făina şi baza pentru mâncăruri şi se fierb pe foc mic până se gelifiază.

Legume_cu_tapioca_04

Legumele călite se con­dimentează cu sare şi piper, deasupra se toarnă lichidul gelifiat, se amestecă uşor, se pun în farfurii sau în di­ferite forme, se ornează cu pătrunjel şi se ţin la rece pâ­nă în momentul servirii.

Legume_cu_tapioca_05

In loc de făină de tapioca se pot folosi ţi granule de tapioca, dar acestea trebuie ţinute 2-3 ore la înmuiat înainte de a fi puse pe foc, pentru a se dizolva cotnplet.

Legume cu tapioca

Legume_cu_tapioca

 

Poftă bună!

 

 

 

2 comentarii

  1. Nu-mi place reteta asta!

  2. Faian de tapioca ca sa stiti de la mine este cea mai nesanatoasa, nu va recomand sa gatiti asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.