Reteta zilei: Legume cu tapioca
PrinteazaLegume cu tapioca din: legume mexicane, conopida, faina de tapioca, unt, usturoi, patrunjel, sare, vegeta si piper alb.
Ingrediente:
- 400 gr legume mexicane
- 200 gr conopidă
- 100 gr faină de tapioca
- 50 gr unt
- 4 căţei de usturoi
- 4 fire de pătrunjel
- 10 gr sare
- 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)
- 2 gr piper alb
Mod de preparare:
Usturoiul se zdrobeşte foarte puţin, se rumeneşte într-o tigaie fără grăsime, apoi se adaugă untul.
Când untul s-a topit, se pun legumele mexicane, se amestecă pentru a se îmbrăca în grăsime, iar apoi se adaugă bucheţele din conopida fiartă anterior.
Intr-un vas se clocotesc 300 ml de apă, apoi se adaugă treptat făina şi baza pentru mâncăruri şi se fierb pe foc mic până se gelifiază.
Legumele călite se condimentează cu sare şi piper, deasupra se toarnă lichidul gelifiat, se amestecă uşor, se pun în farfurii sau în diferite forme, se ornează cu pătrunjel şi se ţin la rece până în momentul servirii.
In loc de făină de tapioca se pot folosi ţi granule de tapioca, dar acestea trebuie ţinute 2-3 ore la înmuiat înainte de a fi puse pe foc, pentru a se dizolva cotnplet.
Legume cu tapioca
Poftă bună!
Nu-mi place reteta asta!
Faian de tapioca ca sa stiti de la mine este cea mai nesanatoasa, nu va recomand sa gatiti asa ceva