Placinta la tigaie cu legume
PrinteazaPlacinta la tigaie cu legume din: faina, unt, ou, ulei, vanata, ardei, spanac, ceapa, sare, piper.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- un ou
- o lingură apă
- un praf sare
Pentru umplutură:
- o vânătă
- un ardei gras roşu
- 250 g spanac decongelat
- o ceapă
- 2 linguri ulei
- 1/2 linguriţă cimbru
- 1/2 linguriţă oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se pune într-un vas, se adaugă sarea şi untul moale tăiat cubuleţe.
Se amestecă până devine un aluat nisipos, se adaugă oul şi apa, se amestecă până la omogenizare şi se întinde o foaie care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie.
Toate legumele tăiate cubulete se pun la călit în ulei, se lasă 10 minute, se trage tigaia de pe foc, se pun cimbrul şi oregano, sare şi piper.
Se aşază legumele pe foaia de aluat lăsând marginile libere pentru a se întoarce peste legume. Se coace 20 de minute.
Pofta buna!