Placinta la tigaie cu legume

Printeaza

Placinta la tigaie cu legume din: faina, unt, ou, ulei, vanata, ardei, spanac, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Placinta la tigaie cu legume

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • un ou
  • o lingură apă
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • o vânătă
  • un ardei gras roşu
  • 250 g spanac decongelat
  • o ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • 1/2 linguriţă oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se pune într-un vas, se adaugă sarea şi untul moale tăiat cubuleţe.

Se amestecă până devine un aluat nisipos, se adaugă oul şi apa, se amestecă până la omogenizare şi se întinde o foaie care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie.

Toate legumele tăiate cubulete se pun la călit în ulei, se lasă 10 minute, se trage tigaia de pe foc, se pun cimbrul şi oregano, sare şi piper.

Se aşază legumele pe foaia de aluat lăsând marginile libere pentru a se întoarce peste legume. Se coace 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.