Pastrama de manzat cu chimion
PrinteazaPastrama de manzat cu chimion din: carne de manzat, vin, sare, chimion, silitra, usturoi, ardei.
- carne de manzat
- sare
- 1 l vin
- 3 linguri de silitră
- 250 g chimion praf
- 5 căpăţâni de usturoi pisat
- 5 ardei
Mod de preparare:
Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime. Se dau cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile.
Se spală carnea-n trei ape şi se pune sub teasc, o zi şi o noapte.
Se amestecă într-un litru de vin 3 linguri de silitră, 250 g chimion praf, 5 căpăţâni de usturoi pisat, 5 ardei. Pastrama se freacă cu această pastă şi apoi se lasă încă 2-3 zile în copaie, cu zeama asta, întorcând-o mereu pe amândouă părţile.
Se scurge, se lasa la vânt, să se zvînte bine, apoi se pune în loc uscat şi răcoros.
Pofta buna!