Inghetata cu frisca si capsuni
PrinteazaInghetata cu frisca si capsuni
Ingrediente:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2-3 linguri de rom
- 500 ml frisca batuta
- 600 g capsuni
- 50 g bomboane multicolore
- napolitane cu ciocolata
Mod de preparare:
Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare până se obţine o cremă spumoasă de consistenţa smântânii. Se lasă să se răcească şi se împarte în două.
Jumătate din compoziţie se amestecă cu 300 ml frişca bătută, iar cealaltă parte cu 300 g de căpşuni pasate. Se lasă la congelator o oră, apoi se bat din nou şi se amestecă, astfel încât să nu se întrepătrundă cele două compoziţii.
Se pune din nou la congelator şi se lasă 3-4- ore. Se serveşte în cupe transparente cu restul de căpşuni şi se ornează cu frişca, napolitane de ciocolată şi bomboane multicolore.
Inghetata cu frisca si capsuni
Pofta buna!