Inghetata cu frisca si capsuni

Printeaza

Inghetata cu frisca si capsuni

Inghetata cu frisca si capsuni

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri de rom
  • 500 ml frisca batuta
  • 600 g capsuni
  • 50 g bomboane multicolore
  • napolitane cu ciocolata

 

Mod de preparare:

Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare până se obţine o cremă spumoasă de consistenţa smântânii. Se lasă să se răcească şi se împarte în două.

Jumătate din compoziţie se amestecă cu 300 ml frişca bătută, iar cealaltă parte cu 300 g de căpşuni pasate. Se lasă la congelator o oră, apoi se bat din nou şi se amestecă, astfel încât să nu se întrepătrundă cele două compoziţii.

Se pune din nou la congelator şi se lasă 3-4- ore. Se serveşte în cupe transparente cu restul de căpşuni şi se ornează cu frişca, napolitane de ciocolată şi bomboane multicolore.

Inghetata cu frisca si capsuni

Inghetata cu frisca si capsuni.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.