Hamburger de vita cu dovlecei
PrinteazaHamburger de vita cu dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine, dovlecei, ulei, usturoi, sare si piper.
- 350 g carne tocată de vită
- 4 felii de mozzarella
- 4 felii de pâine toast
- 2 dovlecei mari
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Frământă carnea tocată într-un castron, pune sare, piper, după gust, şi uleiul de măsline; adaugă usturoiul tocat mărunt şi amestecă.
Spală şi curăţă dovleceii de coajă, taie-i felii subţiri, pe lungime, presară-i cu puţină sare şi frige-i pe grătarul încins. Decupează din pâine discuri şi rumeneste-le putin pe grătar.
Formează hamburgerii ajutându-te de un cilindru metalic; presează carnea cu o lingură, ca să nu rămână goluri de aer. Taie mozzarella discuri mici.
Pune hamburgerii pe grătar şi, după ce i-ai întors prima oară, aşază deasupra fiecăruia câte o bucată de mozzarella. Pune pe farfurii câte o felie de pâine, acoperă cu felii de dovlecel fript si aşază deasupra hamburgerii.
Pofta buna!