Crab in foitaj

Printeaza

Crab in foitaj din: foi de placinta, carne de crab, dovlecel, telina, morcovi, sos de soia, hasmatuchi, ceapa, ulei.

Ingrediente:

  • 8 foi subţiri de plăcintă
  • 250 g carne de crab la conserva
  • 1 dovlecel
  • 1  ţelină (rădăcină)
  • 2   morcovi
  • 1 lingură sos de soia
  • hasmaţuchi
  • 1 fir de ceapă verde
  • ulei

 

Mod de preparare:

Crab in foitaj: Spală dovlecelul, curăţă morcovii, rade ţelina şi curăţă ceapa de foaia exterioară.  Taie toate legumele felii subţiri, apoi bastonaşe fine.

Scurge carnea de crab de lichidul din conservă şi condimenteaz-o cu puţină sare, hasmaţuchi tocat şi sos de soia.

Intinde foile de aluat şi taie-le în pătrate cu latura de 5 cm. Pune câteva bastonaşe de legume în partea de jos a fiecărui pătrat şi aşază în centru câte o bucăţică de crab sfărâmată între degete.

Pliază spre interior marginile laterale ale pătratelor, apoi rulează-le dinspre partea cu legume spre latura opusă. Umezeşte marginea cu puţină apă şi lipeşte-o de rulou.

Lasă rulourile să se zvânte pe o tavă, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins până când devin aurii.

 

Pofta buna!

 

 

Mâncare de spanac cu ouă ochiuri

Mâncare de spanac cu ouă ochiuri –  este o rețetă tradițională, perfectă pentru o masă rapidă și sănătoasă. Spanacul, cunoscut pentru conținutul său bogat în fier și vitamine, se combină excelent cu ouăle, oferind o masă echilibrată și plină de proteine. Spanacul a fost folosit pentru prima dată în Persia antică și a devenit popular […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.