Mâncare de spanac cu ouă ochiuri – este o rețetă tradițională, perfectă pentru o masă rapidă și sănătoasă. Spanacul, cunoscut pentru conținutul său bogat în fier și vitamine, se combină excelent cu ouăle, oferind o masă echilibrată și plină de proteine. Spanacul a fost folosit pentru prima dată în Persia antică și a devenit popular […]
Crab in foitaj
PrinteazaCrab in foitaj din: foi de placinta, carne de crab, dovlecel, telina, morcovi, sos de soia, hasmatuchi, ceapa, ulei.
Ingrediente:
- 8 foi subţiri de plăcintă
- 250 g carne de crab la conserva
- 1 dovlecel
- 1 ţelină (rădăcină)
- 2 morcovi
- 1 lingură sos de soia
- hasmaţuchi
- 1 fir de ceapă verde
- ulei
Mod de preparare:
Crab in foitaj: Spală dovlecelul, curăţă morcovii, rade ţelina şi curăţă ceapa de foaia exterioară. Taie toate legumele felii subţiri, apoi bastonaşe fine.
Scurge carnea de crab de lichidul din conservă şi condimenteaz-o cu puţină sare, hasmaţuchi tocat şi sos de soia.
Intinde foile de aluat şi taie-le în pătrate cu latura de 5 cm. Pune câteva bastonaşe de legume în partea de jos a fiecărui pătrat şi aşază în centru câte o bucăţică de crab sfărâmată între degete.
Pliază spre interior marginile laterale ale pătratelor, apoi rulează-le dinspre partea cu legume spre latura opusă. Umezeşte marginea cu puţină apă şi lipeşte-o de rulou.
Lasă rulourile să se zvânte pe o tavă, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins până când devin aurii.
Pofta buna!
Mâncare de spanac cu ouă ochiuri