Supa de fasole cu bulion
PrinteazaSupa de fasole cu bulion din: fasole, sfecla, rosie, cimbru, morcov, suc de rosii, bulion, sare.
- 800 g fasole boabe
- 1 sfeclă
- 1 roşie potrivită
- 5 crenguţe de cimbru verde
- 1 morcov
- 500 ml suc de roşii
- 1 linguriţă hrean ras
- 2 linguri bulion
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Lasă la înmuiat fasolea pentru câteva ore, apoi pune-o la fiert în apă rece cu sare, schimbând apa după 20 de minute, când adaugi şi sfecla tăiată cubuleţe. Lasă la foc mediu până fasolea e aproape fiartă.
Separat, căleşte în puţin ulei morcovul ras şi ceapa tocată, apoi toarnă-le în oala cu fasole. Adaugă şi hreanul, sucul de roşii şi crenguţele de cimbru.
Lasă să fiarbă toate ingredientele. Condimentează după gust.
Pofta buna!