Ciuperci cu smantana si unt
PrinteazaCiuperci cu smantana si unt din: ciuperci, ceapa, unt, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml smântână de gătit
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă şi toacă ciupercile mai mare. Taie ceapa julien. Pune la încins untul şi înăbuşă ceapa cu un praf de sare până capătă un aspect sticlos. Stinge-o cu 1 lingură de apă şi mai lasă 2-3 minute.
Adaugă ciupercile şi lasă să fiarbă totul la foc mic, până când scade toată zeama pe care o lasă. Adaugă usturoiul zdrobit şi smântână şi lasă să dea într-un clocot.
Potriveşte gustul de sare şi piper şi serveşte cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!