Ciuperci in foitaj
PrinteazaCiuperci in foitaj din: ciuperci, bacon, cascaval, marar, smantana, vin, unt, sare, piper.
- 350 g foitaj
- 400 g ciuperci (amestec de bureţi, ghebe, gălbiori)
- 200 g cubuleţe de bacon
- 200 g caşcaval ras
- 1 linguriţă seminţe de mărar
- 50 ml smântână pentru gătit
- 1 pahar vin alb
- ou pentru uns
- unt
- sare
- piper măcinat negru + alb
- cimbrişor sau oregano
Mod de preparare:
Pune la călit în unt baconul până devine auriu, apoi adaugă ciupercile întregi. Adaugă vinul, sare şi piper şi lasă pe foc până
scade lichidul. Adaugă smântână, şi condimentele, amestecă şi mai lasă un pic pe foc.
Ia de pe foc şi adaugă caşcavalul. Amestecă uşor, să nu sfărâmi prea tare ciupercile. Dă deoparte.
Unge cu unt câteva forme de sufleu, tapetează-le cu aluat. Umple fiecare astfel de formă cu compoziţia de ciuperci. Pune deasupra un capac din aluat şi unge cu ou bătut.
Dă la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, până se rumeneşte aluatul.
Serveşte cald, cu frunze de cimbrişor deasupra.
Pofta buna!