Ciuperci in foitaj

Printeaza

Ciuperci in foitaj din: ciuperci, bacon, cascaval, marar, smantana, vin, unt, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci in foitaj

  • 350 g foitaj
  • 400 g ciuperci (amestec de bureţi, ghebe, gălbiori)
  • 200 g cubuleţe de bacon
  • 200 g caşcaval ras
  • 1 linguriţă seminţe de mărar
  • 50 ml smântână pentru gătit
  • 1 pahar vin alb
  • ou pentru uns
  • unt
  • sare
  • piper măcinat negru + alb
  • cimbrişor sau oregano

 

Mod de preparare:

Pune la călit în unt baconul până devine auriu, apoi adaugă ciupercile întregi. Adaugă vinul, sare şi piper şi lasă pe foc până
scade lichidul. Adaugă smântână, şi condimentele, amestecă şi mai lasă un pic pe foc.

Ia de pe foc şi adaugă caşcavalul. Amestecă uşor, să nu sfărâmi prea tare ciupercile. Dă deoparte.

Unge cu unt câteva forme de sufleu, tapetează-le cu aluat. Umple fiecare astfel de formă cu compoziţia de ciuperci. Pune deasupra un capac din aluat şi unge cu ou bătut.

Dă la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, până se rumeneşte aluatul.

Serveşte cald, cu frunze de cimbrişor deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.