Tagina de pui cu rosii

Printeaza

Tagina de pui cu rosii din: pulpe de pui, ceapa, usturoi, rosii, boia, scortisoara, chimion, sofran, ghimbir, naut, lamaie, miere, stafide, sare, piper.

Ingrediente:Tagina de pui cu rosii

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapă rondele
  • 2 căţei de usturoi tocaţi
  • 2 roşii decojite cuburi
  • 1 linguriţă boia
  • 1 linguriţă amestec de 4 mirodenii (piper, nucşoară, cuişoare, scorţişoară)
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă chimion
  • 1 linguriţă şofran
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
  • 1 conservă mică năut
  • 1 l apă clocotită cu 2 cuburi concentrate
  • 1 lămâie decojită şi tăiată cuburi grosiere
  • 3 linguri miere
  • 100 g stafide
  • piper
  • puţin tabasco
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol mirodeniiile cu usturoiul.

In alt bol se amestecă roşiile cu lămâie şi miere.

Se curăţă carnea de piele şi se rumeneşte într- o tigaie cu puţin ulei. Se ia din vas şi se adaugă ceapa. Când aceasta devine aurie, se reaşază carnea, apoi se pune amestecul de mirodenii, cel de roşii şi supa. Se adaugă stafidelele şi năutul, sare şi piper.

Opţional, se pune tabasco.

Se reduce focul şi se lasă la fiert înăbuşit 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.