Tagina de pui cu rosii
PrinteazaTagina de pui cu rosii din: pulpe de pui, ceapa, usturoi, rosii, boia, scortisoara, chimion, sofran, ghimbir, naut, lamaie, miere, stafide, sare, piper.
- 4 pulpe de pui
- 1 ceapă rondele
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 2 roşii decojite cuburi
- 1 linguriţă boia
- 1 linguriţă amestec de 4 mirodenii (piper, nucşoară, cuişoare, scorţişoară)
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă chimion
- 1 linguriţă şofran
- 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
- 1 conservă mică năut
- 1 l apă clocotită cu 2 cuburi concentrate
- 1 lămâie decojită şi tăiată cuburi grosiere
- 3 linguri miere
- 100 g stafide
- piper
- puţin tabasco
- sare
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol mirodeniiile cu usturoiul.
In alt bol se amestecă roşiile cu lămâie şi miere.
Se curăţă carnea de piele şi se rumeneşte într- o tigaie cu puţin ulei. Se ia din vas şi se adaugă ceapa. Când aceasta devine aurie, se reaşază carnea, apoi se pune amestecul de mirodenii, cel de roşii şi supa. Se adaugă stafidelele şi năutul, sare şi piper.
Opţional, se pune tabasco.
Se reduce focul şi se lasă la fiert înăbuşit 45 de minute.
Pofta buna!