Budinca de gris cu merisoare
PrinteazaBudinca de gris cu merisoare din: gris, lapte, oua, zahar, merisoare.
- 125 g griş fin
- un litru lapte
- 2 ouă
- 80 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- 5 linguri zahăr tos
- merişoare uscate sau stafide pentru decor
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert şi, în momentul în care clocoteşte, se adaugă grişul şi zahărul vanilat. Se lasă la fiert S minute împreună şi se trage apoi vasul de pe foc.
Se bat ouăle cu zahărul pudră şi se adaugă peste griş, după care se amestecă.
Se presară cu zahăr un vas de copt, se toarnă amestecul şi se coace 20 de minute. Se scoate prin răsturnare imediat, astfel încât să curgă şi caramelul, după care se lasă la răcit.
Se serveşte cu merişoare sau stafide deasupra.
Pofta buna!