Budinca de gris cu merisoare

Printeaza

Budinca de gris cu merisoare din: gris, lapte, oua, zahar, merisoare.

Ingrediente:Budinca de gris cu merisoare

  • 125 g griş fin
  • un litru lapte
  • 2 ouă
  • 80 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilat
  • 5 linguri zahăr tos
  • merişoare uscate sau stafide pentru decor

 

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert şi, în momentul în care clocoteşte, se adaugă grişul şi zahărul vanilat. Se lasă la fiert S minute împreună şi se trage apoi vasul de pe foc.

Se bat ouăle cu zahărul pudră şi se adaugă peste griş, după care se amestecă.

Se presară cu zahăr un vas de copt, se toarnă amestecul şi se coace 20 de minute. Se scoate prin răsturnare imediat, astfel încât să curgă şi caramelul, după care se lasă la răcit.

Se serveşte cu merişoare sau stafide deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.