Vita frantuzeasca cu ciuperci
PrinteazaVita frantuzeasca cu ciuperci din: carne de vita, morcovi, ciuperci, ceapa, faina, vin, bacon, usturoi, sare, piper.
- un kg carne vită
- 2 morcovi
- 250 g ciuperci mici
- 2 cepe
- 3 linguri făină
- 1,5 l vin roşu
- 2 linguri ulei
- 100 g cubuleţe bacon
- un căţel usturoi
- cimbru
- rozmarin
- foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea se taie cuburi, se rumeneşte în ulei şi apoi i se adaugă cubuleţele de bacon. După un minut, se adaugă ceapa şi morcovii, tăiate mărunt şi se lasă 2 minute.
Se presară făina, lingură cu lingură, amestecând după fiecare, se toarnă vinul, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă cimbrul, rozmarinul, foaia de dafin şi usturoiul.
Se lasă la fiert 2,5 ore, cu capac, şi după o oră de fiert se adaugă ciupercile feliate.
Pofta buna!