Vita frantuzeasca cu ciuperci

Printeaza

Vita frantuzeasca cu ciuperci din: carne de vita, morcovi, ciuperci, ceapa, faina, vin, bacon, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Vita frantuzeasca cu ciuperci

  • un kg carne vită
  • 2 morcovi
  • 250 g ciuperci mici
  • 2 cepe
  • 3 linguri făină
  • 1,5 l vin roşu
  • 2 linguri ulei
  • 100 g cubuleţe bacon
  • un căţel usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi, se rumeneşte în ulei şi apoi i se adaugă cubuleţele de bacon. După un minut, se adaugă ceapa şi morcovii, tăiate mărunt şi se lasă 2 minute.

Se presară făina, lingură cu lingură, amestecând după fiecare, se toarnă vinul, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă cimbrul, rozmarinul, foaia de dafin şi usturoiul.

Se lasă la fiert 2,5 ore, cu capac, şi după o oră de fiert se adaugă ciupercile feliate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.