Budinca cu ceapa si sunca
PrinteazaBudinca cu ceapa si sunca din: cartofi, sunca, ceapa, dovlecel, ardei, smantana, feta, oua, ulei, pesmet, sare.
- 300 g cartofi
- 300 g şuncă afumată
- 3 cepe mari
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras
- 200 g smântână
- 200 g feta
- 2 ouă
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Fierbe în apă cu puţină sare cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Când sunt gata, scurge-i într-o sită.
Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte la foc iute legumele tăiate cuburi. Când sunt aproape gata, adaugă şunca tăiată după preferinţă. Separat, bate ouăle cu puţină sare şi adaugă brânza.
Unge un vas cu ulei, tapetează cu pesmet, aşază amestecul de legume şi şuncă şi toarnă smântână bătută cu ouă şi brânză.
Dă tava la cuptorul încins pentru 20-25 de minute, ori până când budinca prinde o crustă aurie. Serveşte imediat, iar dacă-ţi rămâne, consum-o a doua zi.
Pofta buna!