Budinca cu ceapa si sunca

Printeaza

Budinca cu ceapa si sunca din: cartofi, sunca, ceapa, dovlecel, ardei, smantana, feta, oua, ulei, pesmet, sare.

Ingrediente:Budinca cu ceapa si sunca

  • 300 g cartofi
  • 300 g şuncă afumată
  • 3 cepe mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 200 g smântână
  • 200 g feta
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe în apă cu puţină sare cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Când sunt gata, scurge-i într-o sită.

Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte la foc iute legumele tăiate cuburi. Când sunt aproape gata, adaugă şunca tăiată după preferinţă. Separat, bate ouăle cu puţină sare şi adaugă brânza.

Unge un vas cu ulei, tapetează cu pesmet, aşază amestecul de legume şi şuncă şi toarnă smântână bătută cu ouă şi brânză.

Dă tava la cuptorul încins pentru 20-25 de minute, ori până când budinca prinde o crustă aurie. Serveşte imediat, iar dacă-ţi rămâne, consum-o a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.