Rosii umplute cu orez basmati
PrinteazaRosii umplute cu orez basmati din: rosii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, patrunjel, sare, oregano si busuioc.
- 10 rosii
- 1 kg ciuperci
- 1 cescuta cu orez basmati
- 1 ceapa
- ulei
- patrunjel
- sare
- oregano
- busuioc
Mod de preparare:
Spala cinci rosii si taie-le deasupra un capacel. Cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza pulpa. Rosiile ramase opareste-le, decojeste-le si paseaza-le cu furculita.
Pune-le la fiert impreuna cu pulpa rosiilor scobite. Potriveste gustul de sare si aromatizeaza cu putin oregano si busuioc. Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei.
Adauga sare si ciupercile curatate si feliate. Lasa-le sa se inabuse bine. La final pune orezul separata si patrunjelul tocat. Cu amestecul astfel obtinut, umplu rosiile. Aseaza-le intr-un vas termorezistent.
Toarna sosul de rosii si lasa-le la cuptor 35-40 de minute.
Pofta buna!