Salata de paste cu feta
PrinteazaSalata de paste cu feta din: paste, branza feta, lamaie, ardei gras, usturoi, busuioc, ulei de masline, otet, sare si piper.
- 500 g paste-fundiţe
- 200 g brânză feta
- 2 lămâi conservate în ulei
- 1 conservă de ardei gras, roşu, curăţat
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de busuioc
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la fiert, într-o cratiţă, o cantitate mare de apă cu sare. Când dă în clocot, introduceţi pastele şi fierbeţi-le 10 min. Scurgeţi-le şi lăsaţi-Ie să se răcească. Scurgeţi ardeii conservaţi şi tăiaţi i în şuviţe.
Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul. într-o tigaie adâncă, încingeţi 2 linguri de ulei şi căliţi usturoiul şi ardeii 5 minute, la foc mic. Tăiaţi lămâile conservate în rondele şi brânza feta în bucăţele. Intr-un castron, amestecaţi sarea, piperul şi oţetul.
Incorporaţi restul de ulei, puţin câte puţin, şi amestecaţi totul până obţineţi o emulsie.
Adăugaţi pastele, bucăţelele de feta, şuviţele de ardei şi rondelele de lămâie. Omogenizaţi bine. Presăraţi busuioc tocat şi serviţi. După gust, puteţi adăuga şi o mână de măsline mici în această salată.
Poftă bună!