Peste la tigaie cu salata de legume

Printeaza

Peste la tigaie cu salata de legume din: ceapa, vanata, ardei, ulei de masline, otet sherry, sare de mare, unt, file de biban, piper, fulgi de ardei rosu, suc de lamaie.

Ingrediente pentru legume:Peste la tigaie cu salata de legume

  • 1 ceapa
  • 1 vânătă
  • 2-3 ardei
  • ½ ceasca ulei de măsline
  • 2-3 lingurite de otet sherry
  • sare de mare, dupa gust

Ingrediente pentru peste:

  • 4 linguri unt nesarat
  • 2-3 fileuri de biban
  • ½ linguriță sare
  • ¼ lingurita piper negru proaspat macinat
  • ¼ lingurita fulgi de ardei roșu
  • sucul de la ½ lamaie

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C.

Rupe o foaie mare de folie și pune intr-o tava. Puneti legumele spălate și uscate pe folie. Stropiti cu ulei si presarati sare apoi inveliti legumele si dati la cuptor 1 ½-2 ore.

Se scot din cuptor si se lasa sa se răcească. Curatati pielita si taiati legumele bucati.

Se pun legumele intr-un bol de dimensiuni medii, se stropesc cu putin ulei de masline, otet de sherry si se presara putina sare și piper. Pastrati deoparte pana pregatiti pestele.

Într-o tigaie mare, incălziti 3 linguri de unt la foc mediu-mare. Se presara pestele cu sare, piper și fulgi de ardei roșu, apoi pune in tigaie si se rumeneste bine.

Transferati pe o farfurie, stropiti cu suc de lamaie si serviti cu salata de legume coapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.