Peste la tigaie cu salata de legume
PrinteazaPeste la tigaie cu salata de legume din: ceapa, vanata, ardei, ulei de masline, otet sherry, sare de mare, unt, file de biban, piper, fulgi de ardei rosu, suc de lamaie.
- 1 ceapa
- 1 vânătă
- 2-3 ardei
- ½ ceasca ulei de măsline
- 2-3 lingurite de otet sherry
- sare de mare, dupa gust
Ingrediente pentru peste:
- 4 linguri unt nesarat
- 2-3 fileuri de biban
- ½ linguriță sare
- ¼ lingurita piper negru proaspat macinat
- ¼ lingurita fulgi de ardei roșu
- sucul de la ½ lamaie
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Rupe o foaie mare de folie și pune intr-o tava. Puneti legumele spălate și uscate pe folie. Stropiti cu ulei si presarati sare apoi inveliti legumele si dati la cuptor 1 ½-2 ore.
Se scot din cuptor si se lasa sa se răcească. Curatati pielita si taiati legumele bucati.
Se pun legumele intr-un bol de dimensiuni medii, se stropesc cu putin ulei de masline, otet de sherry si se presara putina sare și piper. Pastrati deoparte pana pregatiti pestele.
Într-o tigaie mare, incălziti 3 linguri de unt la foc mediu-mare. Se presara pestele cu sare, piper și fulgi de ardei roșu, apoi pune in tigaie si se rumeneste bine.
Transferati pe o farfurie, stropiti cu suc de lamaie si serviti cu salata de legume coapte.
Pofta buna!