Friptura de pasare aromata

Printeaza

Friptura de pasare aromata din: gaina, slanina, unt, ceapa, cimbru, foaie de dafin, smantana, afine, mere, sare si piper.

Ingrediente:Friptura de pasare aromata

  • 1 găină
  • 250 g slănină
  • 40 g unt
  • 3 cepe
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 kg smântână
  • 250 g afine
  • 350 g mere din compot
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi găina, o spălaţi şi o înveliţi în fâşii subţiri de slănină. Într-o cratiţă cu unt topit, aşezaţi pasărea să se prăjească împreună cu cepele tăiate mărunt, cimbrul şi dafinul.

Acoperiţi cratiţa cu un capac. Din când în când turnaţi câteva linguri cu smântână. După ce carnea este bine pătrunsă, tăiaţi pasărea în bucăţi, le aşezaţi pe un platou şi turnaţi sosul fierbinte dat prin strecurătoare.

Friptura se serveşte împreună cu garnitura de afine şi compot de mere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.