Antricot de vita cu cartofi la gratar
PrinteazaAntricot de vita cu cartofi la gratar din: cartofi dulci, ulei, seminte de susan, pasta miso, zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antricoate de vita, nasturel.
- 2 cartofi dulci mari, taiati felii
- 1 lingura de ulei, plus extra pentru uns
- 1 lingura seminte de susan
- 1 lingura de pasta miso
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura sos de ardei iute
- 1 lingura vin de orez
- 2 antricoate de vita, fara os (in jur de 200 g fiecare)
- 1 mana de nasturel, pentru servit
Mod de preparare:
Cuptorul la 200°C. Pune feliile de cartofi într-o tavă şi unge-le cu ulei. Presară peste ele seminţe de susan şi asezonează-le. Dă-le la cuptor 25 de minute, până se rumenesc marginile. Amestecă într-un bol mic pasta miso, zeama de lămâie, sosul de ardei iute şi mirinul. Unge antricoatele cu puţin ulei şi asezonează-le. Toarnă sosul format peste carne, cu o lingură, şi masează bine.
Incinge bine grătarul şi frige carnea câte 5 minute pe fiecare parte. Mai unge-o o dată cu sos, după ce-ai întors-o. Transferă friptura pe o farfurie, acoper-o bine cu folie de aluminiu şi las-o să se odihnească 5 minute.
Serveşte friptura feliată cu sosul rămas, cartofi şi năsturel.
Pofta buna!