Antricot de vita cu cartofi la gratar

Printeaza

Antricot de vita cu cartofi la gratar din: cartofi dulci, ulei, seminte de susan, pasta miso, zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antricoate de vita, nasturel.

Ingrediente:Antricot de vita cu cartofi la gratar

  • 2 cartofi dulci mari, taiati felii
  • 1 lingura de ulei, plus extra pentru uns
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingura de pasta miso
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingura sos de ardei iute
  • 1 lingura vin de orez
  • 2 antricoate de vita, fara os  (in jur de 200 g fiecare)
  • 1 mana de nasturel, pentru servit

 

Mod de preparare:

Cuptorul la 200°C. Pune feliile de cartofi într-o tavă şi unge-le cu ulei. Presară peste ele seminţe de susan şi asezonează-le. Dă-le la cuptor 25 de minute, până se rumenesc marginile. Amestecă într-un bol mic pasta miso, zeama de lămâie, sosul de ardei iute şi mirinul. Unge antricoatele cu puţin ulei şi asezonează-le. Toarnă sosul format peste carne, cu o lingură, şi masează bine.

Incinge bine grătarul şi frige carnea câte 5 minute pe fiecare parte. Mai unge-o o dată cu sos, după ce-ai întors-o. Transferă friptura pe o farfurie, acoper-o bine cu folie de aluminiu şi las-o să se odihnească 5 minute.

Serveşte friptura feliată cu sosul rămas, cartofi şi năsturel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.