Turnedou de urs la gratar

Printeaza

Turnedou de urs la gratar din: muschi de urs, castane, cartofi, oua, faina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Turnedou de urs la gratar

  • 1,4 kg muşchi de urs de la spinare
  • 300 g castane
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 150 g ulei sau margarina
  • sare
  • piper
  • 50 g stafide
  • 8 mere
  • puţin zahăr
  • 80 g şuncă afumată

 

Mod de preparare:

Se fac 10 chiftele de cartofi din cartofi, 2 ouă, 1 1/2 lingură făină şi şuncă tăiată julien.

Castanele se glasează cu sos de friptură. Merele curăţate, cu seminţele scoase şi umplute tot cu mere rase, cu puţin zahăr, se coc într-o tavă (la cuptor) cu puţină apă şi zahăr.

Din muşchi se taie 10 turnedouri, se dau cu sare şi piper, se ung cu unt şi se frig la grătar. Se aşază chiftele de cartofi pe platou, pe ele se pun turnedourile şi se garnisesc cu castane glasate şi mere coapte.

Se serveşte cu sos de stafide.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.