Turnedou de urs la gratar
PrinteazaTurnedou de urs la gratar din: muschi de urs, castane, cartofi, oua, faina, ulei, sare, piper.
- 1,4 kg muşchi de urs de la spinare
- 300 g castane
- 300 g cartofi
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 150 g ulei sau margarina
- sare
- piper
- 50 g stafide
- 8 mere
- puţin zahăr
- 80 g şuncă afumată
Mod de preparare:
Se fac 10 chiftele de cartofi din cartofi, 2 ouă, 1 1/2 lingură făină şi şuncă tăiată julien.
Castanele se glasează cu sos de friptură. Merele curăţate, cu seminţele scoase şi umplute tot cu mere rase, cu puţin zahăr, se coc într-o tavă (la cuptor) cu puţină apă şi zahăr.
Din muşchi se taie 10 turnedouri, se dau cu sare şi piper, se ung cu unt şi se frig la grătar. Se aşază chiftele de cartofi pe platou, pe ele se pun turnedourile şi se garnisesc cu castane glasate şi mere coapte.
Se serveşte cu sos de stafide.
Pofta buna!