Tocana de ciuperci cu vin

Printeaza

Tocana de ciuperci cu vin din: ciuperci, vanata, unt, faina, vin alb sec, ulei, rosii, marar, sare si piper.

Ingrediente:Tocana de ciuperci cu vin

  • 600 g ciuperci
  • o vanata
  • 20 g unt
  • 20 g faina
  • 200 ml vin alb
  • o lingura ulei
  • 2 rosii
  • o legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se toacă. Vânata se taie cuburi care se presară cu sare. Se topeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte până devine aurie. Se toarnă vinul şi se fierbe 2 minute cu sare.

Intr-o tigaie se încinge o lin­gură de ulei şi se pun ciupercile şi vânătă scursă de zeamă. Se lasă să se călească până ce se evaporă apa pe care o lasă ciu­percile, se adaugă roşiile tăiate mărunt si sosul şi se fierb 15 minute. Se opreşte focul şi se pune mărarul fin tocat.

Se serveşte cu mămăligă alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.