Tocana de ciuperci cu vin
PrinteazaTocana de ciuperci cu vin din: ciuperci, vanata, unt, faina, vin alb sec, ulei, rosii, marar, sare si piper.
- 600 g ciuperci
- o vanata
- 20 g unt
- 20 g faina
- 200 ml vin alb
- o lingura ulei
- 2 rosii
- o legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi se toacă. Vânata se taie cuburi care se presară cu sare. Se topeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte până devine aurie. Se toarnă vinul şi se fierbe 2 minute cu sare.
Intr-o tigaie se încinge o lingură de ulei şi se pun ciupercile şi vânătă scursă de zeamă. Se lasă să se călească până ce se evaporă apa pe care o lasă ciupercile, se adaugă roşiile tăiate mărunt si sosul şi se fierb 15 minute. Se opreşte focul şi se pune mărarul fin tocat.
Se serveşte cu mămăligă alături.
Pofta buna!