Biscuiti in doua culori
PrinteazaBiscuiti in doua culori din: oua, unt, zahar, vanilei, faina, praf de copt, cacao.
- 2 albuşuri
Pentru aluatul de vanilie:
- 12 linguri cu unt
- 75 g zahăr
- 1 lingură cu esenţă de vanilie
- 1 gălbenuş
- 170 g făină
Pentru aluatul de cacao:
- 8 linguri cu unt
- 115 g zahăr
- 1 lingură cu esenţă de vanilie
- 1 ou
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 50 g cacao
- 170 g făină
Mod de preparare:
Pentru aluatul de cacao, amesteca ingredientele până obţii un aluat omogen. Repetă operaţiunea pentru aluatul de vanilie. Dă la frigider aluaturile.
Intinde-le cu sucitorul (opreşte o bucată de aluat de cacao de forma unei mingi de tenis), unge-le cu albuş bătut şi suprapune-le. Taie pe jumătate şi suprapune din nou jumătăţile, lipindu-le din nou cu albuş.
Dă la rece 30 de minute.
Taie felii de 1 cm grosime. Uneşte câte două, alternând culorile şi lipeşte-le cu albuş. Infăşoară batonul format într-o foaie subţire de aluat de cacao oprit, apoi în folie şi dă la rece.
Taie din nou felii, obţinând biscuiţii.
Coace-i pe o tavă tapetată cu pergament timp de 10-15minute.
Pofta buna!