Biscuiti in doua culori

Printeaza

Biscuiti in doua culori din: oua, unt, zahar, vanilei, faina, praf de copt, cacao.

Ingrediente:Biscuiti in doua culori

  • 2 albuşuri

Pentru aluatul de vanilie:

  • 12 linguri cu unt
  • 75 g zahăr
  • 1 lingură cu esenţă de vanilie
  • 1 gălbenuş
  • 170 g făină

Pentru aluatul de cacao:

  • 8 linguri cu unt
  • 115 g zahăr
  • 1 lingură cu esenţă de vanilie
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 50 g cacao
  • 170 g făină

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de cacao, amesteca ingredientele până obţii un aluat omogen. Repetă operaţiunea pentru aluatul de vanilie. Dă la frigider aluaturile.

Intinde-le cu sucitorul (opreşte o bucată de aluat de cacao de forma unei mingi de tenis), unge-le cu albuş bătut şi suprapune-le. Taie pe jumătate şi suprapune din nou jumătăţile, lipindu-le din nou cu albuş.

Dă la rece 30 de minute.

Taie felii de 1 cm grosime. Uneşte câte două, alternând culorile şi lipeşte-le cu albuş. Infăşoară batonul format într-o foaie subţire de aluat de cacao oprit, apoi în folie şi dă la rece.

Taie din nou felii, obţinând biscuiţii.

Coace-i pe o tavă tapetată cu pergament timp de 10-15minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.