Copanele cu legume si sos de mere
PrinteazaCopanele cu legume si sos de mere din: copanele, cartofi, ulei, mere, smantana, faina, unt, zahar, lamaie, busuioc, fenicul, patrunjel, morcov, mazare, fasole, broccoli, ardei.
- 4 copănele
- 4 cartofi
- pătrunjel verde
- busuioc
- seminţe de fenicul
- 1 lingură cu ulei
Pentru sosul de mere:
- 3 mere, date pe răzătoarea mică
- 50 ml smântână
- 1 lingură cu făină
- 1 lingură cu unt
- 1 linguriţă cu zahăr
- zeamă de lămâie
Pentru legume:
- 1 morcov mare
- 100 g mazăre
- 100 g fasole verde
- 6-7 bucheţele de broccoli
- 1 ardei gras mare
- 1 linguriţă cu unt
Mod de preparare:
Pune cartofii la fiert, în coajă.
Spală copănelele, condimentează-le şi pune-le într-o tavă. Stropeşte-le cu ulei şi pune şi puţină apă.
Curăţă legumele şi taie morcovii în rondele groase, ardeiul în felii, broccoli rupe-l în bucăţi mai mici, tar păstăile de fasole, în jumătăţi. Pune apă la fiert, iar când clocoteşte, adaugă legumele şi fierbe-le cinci minute.
Scoate-le, pune-le în tavă, adaugă o linguriţă cu unt, acoperă şi dă vasul la cuptor o jumătate de oră.
Curăţă cartofii fierţi, condimentează-i cu sare şi pătrunjel fin tocat. Pregăteşte sosul de mere, punnd toate ingredientele într-o crăticioară şi fierbe-le la foc mic până obţii un sos.
Serveşte copănelele cu garnitură de legume crocante, cartofi fierţi şi sos de mere.
Pofta buna!